A podcast 15. adásában Ézsiás Tamással, vagyis Ézsivel beszélgetünk, aki amellett, hogy a Mondolo Egyesület egyik alapító tagja, a Környezetvédelmi Street Artnak, ezzel együtt pedig a Szetáv KFT-vel közös Városmetamorfózisnak is az ötletgazdája és projektmanagere. Talán azt is mondhatjuk, hogy ő az egyesület arca, hiszen ő szerepelt eddig a legtöbbet a kamerák előtt és vele készült a legtöbb interjú és riport is.

A szegedi méhlegelőknek, vagyis a Mondolo által életre hívott Beporzó Hadműveletnek idén élesítjük a második fázisát. Míg az első fázis a beporzókkal kapcsolatos előítéleket lerombolására, az általános tájékoztatásra és a projektben résztvevő intézmnyek bemutatására koncentrált, a második fázisban a kutatásé és a vizsgálódásé lesz a főszerep.

A szegedi tudományegyetem nagyszerű diákjai és oktatói lesznek a segítségünkre, hogy számszerüsíteni tudjuk, milyen pozitív változásokat hoztak a város életébe a méhlegelőink. Megvizsgáljuk a tala minőségét, a legelők mikroklímáját, a növények és rovarok fajgazdagságát, egyszóval kézzel fogható adatokat kapcsolunk a szegedi vadvirágos rétekhez. A 2021-ben indult projekt általános hátteréről, átfogóbban a városmetamorfózisról, valamint a beporzó hadművelet második fázisának részleteiről beszélgettünk Ézsivel.

A felvétel a szabadban készült, a természet zajai néha bekúsznak a beszélgetésbe, ez reméljük senkit sem fog zavarni. Az adást Kőrösi Bogdán készítette.

A projekt bemutatása
Az Urbanology oldal vonatkozó cikkei
A YouTube lejátszási lista

A MegMondolo podcastot megtaláljátok a populáris podcast applikációkban, vagy webes felületen az Anchoron, Spotifyon, Apple Podcaston, vagy a Google Podcast oldalakon is.

Gyertek velünk utazni a világ körül instagramon, és kövessetek minket Facebookon is napi hírekért és előadásokért utazás és fenntarthatóság témában!

A honlapon található fotókat szerzői jog védi, azok letöltése, felhasználása engedélyköteles. Engedéllyel kapcsolatban az info@mondolo.hu címre, vagy a facebook oldalunkon várjuk a megkereséseket.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük