A 14. adásban egy nagyszerű természetalapú megoldásról, az esőkertekről lesz szó, amelyek nem csak a vízmegtartásban tudnak nekünk segíteni, de számos egyéb ökoszisztéma-szolgáltatást is nyújtanak, mindamellett pedig sokkal szemet gyönyörködtetőbbek, mint egy letérkövezett, vagy leaszfaltozott felület.

Az adás vendége Farkas-Barta kata, a Zöld Küldetés Egyesület elnöke, aki azon igyekszik, hogy itthon is népszerűbbek legyenek az esőkertek, nem csak otthoni használatra, hanem a városi vízmegtartás egyik lehetséges megoldásaként is. Beszélgettünk a kezdeti szárnypróbálgatásokról, az esőkertek különböző típusairól, és arról, miért nagyon fontos, hogy helyben tartsuk a lehulló csapadékot, mondjuk esőkertek kialakításával.

A MegMondolo podcastot megtaláljátok a populáris podcast applikációkban, vagy webes felületen az Anchoron, Spotifyon, Apple Podcaston, vagy a Google Podcast oldalakon is.

Gyertek velünk utazni a világ körül instagramon, és kövessetek minket Facebookon is napi hírekért és előadásokért utazás és fenntarthatóság témában!

A honlapon található fotókat szerzői jog védi, azok letöltése, felhasználása engedélyköteles. Engedéllyel kapcsolatban az info@mondolo.hu címre, vagy a facebook oldalunkon várjuk a megkereséseket.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük