Vancouver nem csak Kanada, de talán egész Észak-Amerika legszebb fekvésű metropolisza. A várost kelet felől a Parti-hegység 2-3000 méteres havas hegycsúcsai, nyugat felől pedig a Csendes-óceán és a Vancouver-sziget határolja. Nem véletlenül tartják úgy a helyiek, hogy 24 órán belül síelhetsz, szörfözhetsz, kajakozhatsz, és a nap végén még beülhetsz egy vancouveri feltörekvő rock banda koncertjére is. Ha nem is akarunk feltétlenül mindent kipróbálni a fentiek közül, a Mondolo Kalauzzal segítünk, hogy hogyan tölts el leghasznosabban 1 napot a városban!

8:00

Korai futás és úszás az English Bay Beachen

Vancouverben a természet ott van minden sarkon, ezért hogyan is kezdhetnénk jobban egy napot, mint egy könnyed bemelegítő futással az egész tengerparton végig vezetett futósávok egyikén? A kedvező klíma miatt az óceán vize még akár egy napsütéses téli napon is alkalmas lehet egy gyors fürdésre,  erre pedig tökéletes hely az English Bay Beach homokos tengerpartja.

9:30

Reggeli és vásárlás a Granville Island kézműves piacán

A Granville Island a nevével ellentétben igazából egy félsziget, ahol egykoron egy hatalmas gyártelep működött. Az ipar hanyatlása után az egész területet rehabilitálták, így mára kézműves piacok, remek éttermek és a város egyik legjobb sörfőzdéje várja az idelátogatókat. A plusz pedig, hogy olcsón és gyorsan meg tudjuk közelíteni a félszigetet az 5-10 percenként járó apró hajókkal amelyek az egész False Creek öblöt behálózzák.

11:00

Kellemes séta a Chinatownban

Az észak-amerikai kontinens egyik legnagyobb kínai városrészét nem hagyhatjuk ki egy délelőtti városnézésből. A 20. század első felében épült negyed egyik legszebb része a lenti képen is látható Dr Sun Yat-Sen kínai kert, de ezenkívül is megéri bóklászni a hangulatos utcákon vagy csak figyelni az öreg kínaiak hétköznapjait akik közül sokan a mai napig nem is beszélnek angolul.

12:30

Ebéd a szomszédos Gastown városrészben

A Chinatown mellett közvetlenül található Gastown volt az a városrész, ahol a 19. század végén a város első központi része kiépült. A Gassy Jack híresen iszákos ám annál sikeresebb hajóskapitányról elnevezett Gastown a tudatos rehabilitációs programoknak köszönhetően a 2000-es évek eleje óta ismét régi fényében pompázik, így ebédünkre muszáj lesz betérnünk a divatos éttermek és az egymás mellet sorakozó szuvenírboltok egyikébe.

14:30

Shoppingolás és panoráma a Canada Place környékén

A Canada Place a Sidney Operaház helyi változata, melyet a 2010-es Vancouveri Téli Olimpia alkalmából építettek, és mára már koncerterem, színház, mozi és persze egy hatalmas pláza is van a környéken, ahol a szuper panoráma mellett jól esően lehet kikapcsolódni az ebédünk után. Nem mellesleg innen indulnak a várost körbejáró panoráma repülések is!

15:30

Tengerparti séta a Coal Harbour Seawalkon

Az egykori szénkikötő helyén épült tengerparti sétányon a délutáni fényekben szinte kötelező egy jót sétálni. Egyik oldalról a több millió dolláros apartmanok, másikról pedig a Vancouver-öböl és a távoli hegyek vesznek körbe minket, nem mindennapi díszlet az egyszer biztos.

17:00

Naplemente nézés a Stanley Parkban

A Stanley Park a város tüdeje, szíve és legzöldebb pontja is egyben. Bár Vancouver amúgy se szenved a zöld felületek hiányától, a Stanley Park több mint 4 (!) négyzetkilométeres területével a világ egyik legnagyobb központi fekvésű közparkja. Akár bicajt bérelünk, akár csak sétálunk egyet a naplemente fényeiben, gyorsan rájövünk majd, hogy miért is keresni fel  évente 8 millió turista a város egyik jelképét.

19:00

Kiadós vacsora és egy finom vancouveri kézműves sör a Granville Streeten

Napunk zárásaként az örökké pezsgő Granville Street környékére érdemes visszatérni, ahol jobbnál jobb éttermek, bárok és feltörekvő rock bandák koncertjei várnak minket. Mindenképp kóstoljuk meg például a Granville Island kézműves sörfőzde termékeit,  természetesen csak mértékkel!