Május végén begyújtottuk a rakétákat és a SZETÁV Kft-vel összefogva, elindítottuk a VÁROSMETAMORFÓZIS nevű környezetvédelmi street art programunk. A lendület töretlen, és a Fecskefészek Fűtőmű után három héttel már újabb eseményre hívhattuk az érdeklődőket: a Külvárosi Mozi Piknikre.

Legújabb projektünkkel, a „SZETÁV Tv-vel” Szeged legnagyobb fűtőművének átalakításába kezdtünk bele. A két ütemben történő street art projekt során, a szegedi Rókus fűtőmű egy hatalmas, retró Tv-ként újul meg, melyet a fecskés projektünkhöz hasonlóan, igyekeztünk funkcióval ellátni:

vagyis be akartuk kapcsolni a készüléket.

Első fázis: Közösségi Tv-t a rétre

A látványtervek elkészültével nem volt kérdés, hogy a SZETÁV Tv elsődleges célja a szórakoztatás lesz. Szerettünk volna egy olyan ingyenes, kulturális rendezvényt tető alá hozni, ami nem csak Szeged esetében hiánypótló. Nem volt kifejezett célközönségünk, a mindennapok emberének szeretnénk kedvezni. Úgy véljük manapság a szabadtéri események eltolódtak a nagy fesztiválok irányába, amik döntően a felesleges pénzköltésről szólnak. A Külvárosi Mozi Piknikkel a szolidáris, kiscsoportosan privát, ám mégis közösségi időtöltés hiányára reagáltunk.

Előtte – utána

A kivitelezés, a program összeállítás és a háttérmunkák megszervezése roham tempóban haladtak. De a közös cél, és az erős közösségi tenniakarás nagy erőket képes megmozgatni és ez még inkább összekovácsolta a SZETÁV, a Muralpaint és a Mondolo csapatát. A Külvárosi Mozi Piknik életre keltése akkor vált valósággá, mikor a Belvárosi Mozi is biztosított bennünket a támogatásáról.

Mi köszönjük!

Minden szervező nevében gratulálunk a nézőknek, hiszen egy olyan eseményt sikerült közösen megtartanunk június 27-én, amilyet megálmodtunk. Az érdeklődők gyorsan alkalmazkodtak a szervezők kéréseihez, a hely adta lehetőségekhez és egymáshoz, úgy, hogy mindenki a legkomfortosabban élvezhette az első filmet, a Mamma Mía!-t.

A mellékelt videóból, pedig érződik, hogy a vetítés elérte célját, és mindannyian jól szórakoztunk, együtt!

https://www.facebook.com/wearemondolo/videos/294160221774031/?notif_id=1593374040677894&notif_t=page_post_reaction

A lakók érdekében

Természetesen nem lehet mindenki számára tökéletes szabadtéri eseményt szervezni, ezért igyekeztünk minden feltételt biztosítani, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzunk a környék lakóinak és megelőzzük a bajt.

A hangerőt a rét akusztikájának lehetőségeihez mérten a leghalkabbra vettük, továbbá a biztonság érdekében egy őrző-védő cég segítségét kértük. A Tv mellé mobil WC-ket, a nézőtér szélére több kukát is kitettünk, hogy a film után mindent úgy hagyhassunk magunk mögött, ahogy megérkeztünk.

Olvasd el mit írtak rólunk:

És ez így is történt!

A vetítés után negyed órával a SZETÁV Tv előtti hatalmas rét kiürült, és a majd 1000 fős tömeg után csupán fél zsák szemetet szedtünk össze. A békés tömeg, összeszedte mindenét és ahogy jött, úgy távozott a helyszínről. Vagyis mégse, hiszen egy remek közösségi élménnyel lettek gazdagabbak.

Második fázis: Vissza a természetbe

A Külvárosi Mozi Piknik a SZETÁV Tv, csupán egyik feladata. A környezetvédelmi street art projekthez híven ez úttal is egy fontos környezeti problémára, az illegális szemétlerakásra szeretnénk felhívni a figyelmet. A vetítések után újra felvonulunk, és befejezzük a réten felejtett Tv-t, és visszaadjuk azt a természetnek.

Ám mindezek előtt élvezzük együtt a nyári szabadtéri vetítéseket úgy ahogy elkezdtük: békésen, egymást és az ott lakókat nem zavarva,a környezetünk tisztaságára ügyelve.

Külvárosi Mozi Piknik extrákkal

A vetítések nem csak pusztán vetítések. A SZETÁV-val igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni és a legtöbbet adni a programsorozattal. Minden film mellé valami meglepetéssel kedveskedünk a velünk együtt szórakozóknak, így érdemes nézni a Facebook eseményinket!

Gyere velünk utazni a világ körül instagramon, és kövess minket Facebookon is!

A honlapon található fotókat szerzői jog védi, azok felhasználása engedélyköteles. Az oldalon elhelyezett képeket előzetes engedély nélkül tilos lementeni, illetve online, vagy nyomtatott formában felhasználni, sokszorosítani.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük