Redditen futottunk egy fejlesztés alatt álló projektbe, mely a kiindulási hely és a választott dátum megadásával az adott városból induló legolcsóbb járatok mellett azt is megmutatja, hogy a megadott dátumon az egész világon hová és mennyiért juthatunk el repülővel. A legolcsóbb repülőjegyek Budapestről téma kivesézése következik a greatescape.co bemutatásával.

Greatescape.co

Valószínűleg még tele van bugokkal, és őszintén bevallom, hogy az ajánlatok ellenőrzésével illetve a szolgáltatók oldalainak ellenőrizgetésével sem sok időt töltöttem. Az ötlet és a megvalósítás megér azonban annyit, hogy bejegyzésben számoljunk be róla.

repülőjegy great escape utazás legolcsóbb repülőjegy budapestről greatescape mondolo
Szerencsére nem bonyolítják túl a keresőt

A kiindulási reptér és a keresett időpont – akár holnap – kiválasztásával már indul is a buli. Szegény laptop megszenved a találati térkép mozgatásával, hiszen holnapi indulással 1721 úti cél került a képernyőre.

repülőjegyek holnapi indulással budapestről mondolo
Első ránézésre izgalmas, de kusza térképet kapunk

Bal oldalon a szűrési lehetőségeket látod. A következők beállítására van lehetőség:

 • Budget: Mennyit áldoznál max. az oda-vissza repülőjegyedre
 • Direct Only: Csak közvetlen járatok. Kiválasztásával az 1721-ből 39 maradt, ami sokkal befogadhatóbb mennyiség
 • VISA: Beállítható, hogy csak a Magyarországról pl. vízummentesen vagy elektronikus vízummal látogatható helyeket mutassa
 • Popularity: Ez lesz valószínűleg a kedvenc szűrőnk. Az online található reviewk és bejelentkezések száma, valamint ország UNWTO helyezése alapján megállapítják az úti cél népszerűségét. Beállíthatjuk, hogy a kevésbé népszerű helyeket mutassa, amik lehetnek tényleg érdektelenek, de lehetnek még a tömegek által fel nem fedezett ékszerdobozok is
 • Időjárás: Az utazásra megadott időszakban a helyi időjárás jelentés alapján szűrhetsz a helyszínekre, hogy ne fuss mondjuk egy hetes ocsmány időbe, mikor épp túráznál vagy városlátogatnál

Ez azért nagyon erős. Alul kontinensenként is meg tudod nézni az eredményeket, illetve ár vagy népszerűség szerint is rendezheted.

great escape repülőjegy holnapi indulással mondolo
Holnapi indulással, vízummentesen, közvetlen járatok

Holnapi indulással tehát a legolcsóbb Brüsszel lenne, de oda-vissza 30-40.000 forintokért Madrid vagy Athén is játszik, 65.000-ért pedig délután már Tel Avivban élvezhetjük a fehér bauhaus épületek és zseniális ételek nyújtotta örömöket. Nézzünk egy használhatóbb dátumot következő példának:

A legolcsóbb repülőjegyek Budapestről pünkösdkor

Nézzük mondjuk a június 10-ei pünkösdi munkaszüneti nap kihasználásával, hátha tudunk ötletet adni a hosszú hétvégére. Erre a linkre kattintva tudod ellenőrizni az épp aktuális árakat a beállított június 8-11 dátumokra. Nézzük térképen:

pünkösd legolcsóbb repülőjegyek mondolo

A legolcsóbb repülőjegyek Budapestről:

 • Európa: Berlin 12.000 forinttól
 • Ázsia: Tel Aviv 35.000-től. Remek fogás még az 50 ezer körüli Grúzia. Meglepő módon Kínát nem dob, Távol-Kelet pedig 200k környékén indul.
 • Afrika: Tangier, Marokkó 34.000-től
 • É-Amerika: New York 145.000-től
 • Dél-Amerika: Recife, Brazília 180.000 Ft
 • Óceánia, Ausztrália, Új-Zéland nagyon sok

Ez a látvány fogad minket, ha rányomunk pl. Barcelonára, ahová 25.000 körül találunk közvetlen retúr jegyet az adott dátumra:

pünkösd legolcsóbb repülőjegyek barcelona mondolo
Infók, időjárás, képek, vízum infók, jobb oldalon pedig az elérhető repjegyek árak, időpontok oda és vissza

A járatot kiválasztva feljönnek a járatinfók, a book gombra nyomva pedig tovább dob a szolgáltató oldalára, ahol megvehetjük a jegyeket. A greatescape nyilván abból él, hogy az érdeklődő tőle érkezik, jelen esetben a Wizzair oldalára. Reméljük sikeresek lesznek, mert ez így egyelőre nagyon baba.

A következő hónapokban mi is próbálgatjuk majd az oldalt, és jelentkezünk érdekes úti célokhoz kapcsolódó gyűjtésekkel is.

Reméljük, hogy sikerült valami újat és hasznosat mutatnunk, várjuk a kérdéseket és visszajelzéseket kommentben vagy a Facebook poszt alatt.

Életre szóló élmények költséghatékonyan Iránban:

https://mondolo.hu/2019/02/06/iran-300-eurobol/

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük