Mondolo Club – 2019. ősz

A 2019. januárjában elindult Mondolo Club tavaszi évadában 11 előadást tartottunk a szegedi Hági Udvarban. A számos pozitív visszajelzés és a fokozott érdeklődés után nem volt kérdés, hogy az előadássorozatot 2019. őszén is folytatni fogjuk. Az előadások tematikáját ismét úgy állítottuk össze, hogy azok széles körben lefedjék a világunkat érintő, általunk legfontosabbnak tartott témaköröket.
Szeretnénk elkalauzolni téged is új országokba, területekre, de célunk nem csak maga az utazás, hanem az ezáltal nyert ismeretek, tapasztalatok, ötletek és érdekességek hétköznapi nyelvre való lefordítása, problémák felvetése és egyfajta diskurzus elindítsa.

Mire számíthatsz?

Az őszi évad első előadásán a Fülöp-szigetekre látogatunk el, ahol az országról szóló leginkább negatív hírek mögé nézve igyekszünk bemutatni Délkelet-Ázsia egyik legizgalmasabb országát. A folytatásban elkalandozunk egy nomád dél-amerikai utazáson, majd Cseh Zsombor visszatérő előadónk (a nagy sikerű Irán előadás után) ezúttal egy szintén egy rossz hírű országról, Afganisztánról tart érdekfeszítő beszámolót. A későbbiekben európát átszelő kerékpártúrákról, a hulladékmentes utazás rejtelmeiről, és Csernobilról is lesz majd szó. Novemberben aztán a hegymászóké a főszerep, hiszen két előadással is készülünk nektek a 8000-res hegyek világából. Kerekes Éva a tavalyi Manaslu (8163 m), és az idei Dhaulagiri (8167 m) expedíciókról tart előadást, míg az aradi hegymászó, Török Zsolt, az elmúlt évek legizgalmasabb hegymászó túráit idézi fel nekünk. Decemberre is maradnak persze izgalmas témák, hiszen Keresztes Noémi segítségével a tetoválásokkal indulunk egy világ körüli útra, míg az évad záróelőadásként egy Karácsonyi adományozós estével készülünk nektek.

A Mondolo Club vetítései továbbra is ingyenesek, ám társadalmi szerepvállalásunk részeként önkéntes adományokat gyűjtünk a vetítéseken kihelyezett malacperselybe, hogy a 2019. Karácsonyáig így befolyt összeget egy szegedi civil szervezetnek adományozzuk.

A részletesen programmal hamarosan jelentkezünk 🙂

Várunk Téged is!