Mondolo Club – Szeged

Régóta terveztük és 2019. januárjában végre el is indítjuk a Mondolo vetítéssorozatát, a kéthetente jelentkező Mondolo Clubot. A szegedi székhelyű előadások tematikáját úgy állítottuk össze, hogy azok széles körben lefedjék a világunkat érintő, általunk legfontosabbnak tartott témaköröket.
Szeretnénk elkalauzolni téged is új országokba, területekre, de célunk nem csak maga az utazás, hanem az ezáltal nyert ismeretek, tapasztalatok, ötletek és érdekességek hétköznapi nyelvre való lefordítása, problémák felvetése és egyfajta diskurzus elindítsa.

Mire számíthatsz?

Egy kötetlen, sörözéssel egybekötött interakítv estre, ahol hasonló gondolkodású emberek gyűlnek össze, hogy informálódjanak az őket körülvevő világról.

Foglalkozunk majd a délkelet-ázsiai önkénteskedés és adományozás megítélésével, egy igazi amerikai road trippel, siklóernyős szemmel járjuk be Magyarország legszebb tájait, Tajvan szigetének különleges politikai státuszával és még különlegesebb etnikumaival, illetve a sztereotípiáktól sújtott Iránnal is. A második negyedévben kicsit közelebb látogatunk hazánkhoz, hiszen barangolunk majd a Kárpát-medence kevesek által ismert hegyvidékein, megtudhatunk mindent a kávé történelméről és belekóstolunk a kávékészítés rejtelmeibe egy szegedi barista segítségével, de izgalmas ismertetőt kapunk majd a szegedi vár körül keringő legendákból, végezetül a koszovói békefenntartó haderő, a KFOR nyugdíjazott politikai tanácásadója mesél az ottani magyar katonák feladatairól és mindennapjairól.

Várunk Téged is!

A Mondolo Club vetítései ingyenesek, ám társadalmi szerepvállalásunk részeként önkéntes adományokat várunk a vetítéseken kihelyezett malacperselybe, hogy a 2019. nyaráig így befolyt összeget egy szegedi civil szervezetnek, az Odú Fejlesztő Központnak adjuk.

A helyszín: Hági Udvar

Időpontok és témák:

2019. január 31. csütörtök, 18:00 – Pál Máté: Önkénteskedés Indonézia elhagyatott szigetein – mivel tudunk igazán segíteni?

A esemény Facebook oldala:

2019. február 14. csütörtök, 18:00 – Látos András: Siklóernyős alapismeretek – itthoni és külföldi tájak egy kezdő siklóernyős szemével

A esemény Facebook oldala:

2019. február 28. csütörtök, 18:00 – Dobai Tibor: Floridai road trip

A esemény Facebook oldala:

2019. március 14. csütörtök, 18:00 – Ézsiás Tamás: Mennyire kínai Tajvan? – Bennszülött népcsoportok Kelet-Tajvanon

A esemény Facebook oldala:

2019. március 29. péntek, 18:00 – Cseh Zsombor: Irán a sztereotípiák mögött

A esemény Facebook oldala:

2019. április 11. csütörtök, 18:00 – Radics Tamás: Hétezresek árnyékában Kirgizisztánban

A esemény Facebook oldala:

2019. április 25. csütörtök, 18:00 – Veres Zsolt: Vándorlások a Déli-Kárpátok kevésbé ismert gerincein

A esemény Facebook oldala:

2019. május 9. csütörtök, 18:00 – Dékány Gergely: KÁVÉ – MÉG NINCS CÍM

A esemény Facebook oldala:

2019. május 23. csütörtök, 18:00 – Váradi Emil: Rigómezőtől Koszovóig

A esemény Facebook oldala:


2019. június 6. csütörtök, 18:00 – Molnár Csilla : A szegedi vár múltja és jövője

A esemény Facebook oldala:

 A Mondolo Club támogatói