Örömmel és büszkeséggel jelentjük be, hogy a Fenix Outdoor International – mely a Fjällräven mellett olyan márkák tulajdonosa, mint a Primus vagy a Hanwag – a Mondolo Egyesületet választotta egyik idei márkanagykövetének. Az együttműködés keretében ezen márkák jónéhány termékét fogjuk használni természetvédelmi fókuszú munkánk és túráink közben esőben, szélben, fagyban, és persze jó időben is.

Fenntarthatóság

Egyesületünk korábban a Fjällräven Vándortúra során már kapcsolatban volt a Fenix magyarországi képviseletével. Nagyon örültük a cég felkérésének, mert terepre és az egyesületi feladatok ellátásához olyan felszerelést kerestünk tagjainknak, amely nemcsak tartós és jó minőségű, hanem felelős anyagbeszerzés, gyártás és üzletpolitika eredménye.

Közösségi és oktatási felületeinken egyre inkább csak olyan termékeket szeretnénk láttatni, amelyek gyártói maguk is felelősséget vállalnak a környezetért, és saját hatásukért a környezetre. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenki olyan termékeket és szolgáltatásokat válasszon, melyek egy jobb és fenntarthatóbb világ lehetőségét teremtik meg. Elköltött pénzünk valójában szavazat is egy jövőre, melyben élni szeretnénk.

Környezeti nevelés

Fal készül fecskéknek és gyurgyalagoknak Szeged környékén

Két éve fogtunk természetvédelmi projektjeink megvalósításába, mert a külföldi és hazai túráink, utazásaink során egyre inkább azt éreztük, hogy át kell adnunk a lelkesedést, a természet szeretét és megóvásának fontosságát másoknak is.

A Fjällräven élen jár fentarthatóságban, legyen szó a használt anyagokról, időtálló designról vagy a termékek tartósságáról és javíthatóságáról. Ilyen márkákkal tudunk azonosulni, és ilyen termékeket szeretnénk magunkon láttatni. A magunk lehetőségeihez mérten mi is igyekszünk tenni azért, hogy mind a fogyasztók, mind más gyártók inkább a fenntartható utat válasszák a fast-fashion jellegű túra-és sportfelszerelések helyett.

Gyere velünk utazni a világ körül instagramon, és kövess minket Facebookon is napi hírekért, előadásokért utazás és fenntarthatóság témában! Az urbanology.hu oldalon városi természetvédelmi témájú tartalmainkat találod, általad is alkalmazható gyakorlati megoldásokkal!

A honlapon található fotókat szerzői jog védi, azok letöltése, felhasználása engedélyköteles. Engedéllyel kapcsolatban az info@mondolo.hu címre, vagy a facebook oldalunkon várjuk a megkereséseket.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük