Künn a dorozsmai határban, nem csak pacsirta madárka van! –

Módosítottuk kicsit a jól ismert nóta sorait, hogy jobban tükrözzék a valóságot. A két éve kialakított költőfalnak köszönhetően ugyanis már boldog partifecske és gyurgyalag párok is repkedtek a Szeged melletti Kiskundorozsma határában. Idén is elvégeztük a leomló fal felújítását, és már meg is érkeztek az újabb beköltözők!

Idén a legtöbb, körülbelül 60 gyurgyalag kering és áll párba jelenleg is a fal felett. Ezt szeretnénk megünnepelni a következő Mondolos óriás falfestménnyel. Itt jöttök Ti a képbe.

Részletek és koncepció

Erdélyi Mihály közkedvelt nótájából megtudhattuk, hogy:

„Künn a dorozsmai határban, de sok pacsirta madárka van.
Nincs szebb ott az aranykalásznál, most is a lelkem csak arra jár.”

A sokak által megénekelt dal ismert ténnyé tette, hogy Kiskundorozsma külterületén jelentős mezei pacsirta (Alauda arvensis) populáció él. Ám a szikes löszgyepek és a felhagyott homokbányászati tevékenység egy olyan változatos, erőforrásokban gazdag életteret hozott létre, ami számos más élőlénynek is otthon nyújt. Köztük az egyik legszínesebb hazai madarunk a gyurgyalag (Merops apiaster) és a legkisebb fecskefélénk, a partifecske (Riparia riparia) is nagy számban él künn a dorozsmai határban.

Úgy döntöttünk, hogy 2023. egyik falfestményének megtervezését rátok bízzuk. A pályázat kapcsán néhány apróságra kell csak figyelni:

  • Cím: Künn a dorozsmai határban
  • A téma a dorozsmai költőfal, azon belül a partifecskék és gyurgyalagok.
  • A ház falának formáját vegyétek figyelembe a tervezésnél.
  • Új, máshol eddig nem megjelent munkákat várunk.
  • Beadási formátum: .png, .jpg (300dpi)
  • Fájlnév: KADH_2023_ANEVED
  • Kérünk, a beküldött anyagokat mindkét letölthető fájlra ráillesztve küldd el nekünk!

Megvalósítási helyszín

A 6791, Szeged-Kiskundorozsma Szent János tér 3. szám alatti eklektikus épület északi tűzfala, melyhez a lakóközösség támogatását és beleegyezését megszereztük.

Korábbi óriás falfestményeinket és a hozzájuk kapcsolódó komplex projekteket itt tudod megtekinteni: https://urbanology.hu/

Letölthető anyagok

A fal paramétereit itt tölthetitek le:

Partifecskéink

Az itt csatolt képek szolgáljanak inspirációként. A képeken a mi költőfalunkban kikelt madarakat látod. A képeket Tóth-Gulyás Zoltán természetfotós készítette. A képek jogvédettek a pályázati felkészülésről eltérő bármilyen más célú használata engedélyköteles!

Díjazás

A legjobb pályamunkát beküldő 30.000 Ft pénzjutalomban részesül, és elnyeri az esélyt, hogy a sikeres szponzorkeresés és pénzgyűjtés után egy óriás falfestmény formájában valósítjuk meg alkotását.

Határidő és kiértékelés

Az elkészült alkotásokat az info@mondolo.hu címre várjuk 2023.06.30. éjfélig. Tárgy: „Falfestmény pályázat”. A győztes pályamunka készítőjével ezt követően felvesszük a kapcsolatot. 

A beküldött pályamunkák kiértékelését a Mondolo és a Muralpaint csapata közösen végzi. Minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban keressetek minket bizalommal a fenti emailen.


Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük