Zengő túra (alkalmi szókapcsolat): természetjárással összekötött testmozgás, olyan, ami gyönyörködtetően szól (az ember szívéhez).

Természetesen a Mecsekben járunk, a Zengő-csúcsra igyekezve, 2019 utolsó napján, Szilveszterkor. A kötelező: „menjünk bulizni, érezzük jól magunk, igyunk, zengjen minden a jókedvtől” helyett egy könnyű sétával zártuk az óévet.

A könnyű, nagyjából 5 km-es utat a pécsváradi vártól indítottuk, végig a sárga túristajelzést követve.
Nem csak az erdőben érdemes nyitott szemmel járni, a kő pokémonok (jura kori Ammonites) már a pécsváradi utcákon vannak!
„Már csak picit kell!”

A Zengő túra útvonaláért kattints ide!

A csúcs előtt a Viki pihenőnél csodás panoráma nyílik Pécsváradra, míg a gerinc másik oldalán a Kelet-Mecsek hullámzó tájára

A ma már kilátóként üzemelő geodéziai mérőtorony természetesen nem vesztett otrombaságából mióta legutóbb itt jártunk, de szorgosan újítják és igyekeznek szépíteni a betonmonstrumot. Egy dologgal nem kell bajlódni, és az a csodás táj, ami fentről fogad!

Akiknek ajánljuk:

A Pécsváradról induló Zengő túra 2,5 óra alatt könnyedén teljesíthető. A szintkülönbség alig 350 m. A terep tökéletesen alkalmas páros vagy családi sétákra, akár sportbabakocsival is! E témában ajánlom a Kistesűek a világ körül írásunkat, hasznos tippekért.
Ha valaki hosszabb hátizsákos túrája során jár e tájon, annak pedig tökéletes bivakhelyet nyújt a Viki pihenő fedett galériája.


További hazai túraleírásokért olvas el a Kéktúra rovatunk írásait, vagy gyertek velünk utazni a világ körül instagramon, és kövessetek minket Facebookon is napi hírekért és előadásokért utazás és fenntarthatóság témában!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük