A Mondolo Egyesület koordinálásával kidolgozásra került egy újszerű városrehabilitációs program. Egy olyan városi természetvédelmi akció, ami a street art kifejező művészetének segítségével, óriásai webes oktatási felülettel bíró művészeti alkotásokká alakít át városi falfelületeket, melyek a biodiverzitás fontosságára hívják fel a figyelmet. Mindezt a helyszínen a gyakorlatba átültetett természetvédelmi javaslatokkal kiegészítve.

Ez az Urbanology

A program során kifejezetten az emberi környezetben élő vadállatok helyzetével foglalkozunk. Mint a fecske, a sün, a beporzók, a héja, a harkály, a nyest, a vidra, a gólya és nem a hiúz, farkas, sas, vadló, túzok. Fel akarjuk hívni a figyelmet a városi élőhelyek fontosságára, és ezt olyan példákon keresztül, pontosabban olyan állatokon keresztül tesszük, amikkel a városlakók bármikor találkozhatnak.

E program zászlóshajója a Szegedi Távfűtő Kft.-vel közösön elindított a Városmetamorfózis, mely kifejezetten a SZETÁV tulajdonában álló fűtőművek környezeti szempontú újraértelmezésén dolgozik.

Eddigi tevékenységünk: