Mi a csuda az a Mondolo Club Mini?​

Ha nagyon hivatalosak szeretnénk lenni, akkor azt mondanánk, a Mondolo Club Mini a Mondolo Egyesület fiatalok számára készült környezeti nevelési programja. Egy több alkalmas tehetséggondozó foglalkozás, amelyen pedagógusok és környezetvédelmi szakemberek igyekeznek elültetni a természet szeretetének és tiszteletének csíráját az érdeklődő lurkókban. Kevésbé hivatalosan – és bevalljuk, nekünk ez sokkal jobban tetszik – a legmenőbb biosz, föci és kémia óra egyben, amit a legmenőbb szegedi egyesület szervez! Tantermi és terepi élmények színes csokra, amely nem csak szórakoztat, de értékes tudást is közvetít, miközben játékosan formálja a gyerekek szemléletét.

Az egyesület tevékenysége és működése során folyamatosan igyekszik felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A Mini is része ennek a törekvésnek, hiszen mi lehet fontosabb annál, minthogy a szükséges szemléletet már gyermekkorban átadjuk azoknak, akik később gazdái, felvigyázói lesznek a földnek és a rajta velünk együtt élő állatoknak, növényeknek. Ha időben felkeltjük az érdeklődés, sokkal nagyobb eséllyel válik az érdeklődő gyermekből felelős és környezettudatos felnőtt, aki tekintettel van az őt körülvevő világra, a természet törékeny egyensúlyára és sokkal befogadóbb lesz a terészetes világ csodái iránt. Erre a küldetéstudatra épül a Mondolo Mini.

Hogyan tudok jelentkezni?​

Írj egy emailt a wearemondolo@gmail.com címre, a tárgymezőben pedig tüntesd fel, hogy “Mondolo Club Mini 2022 jelentkezés“, vagy “MCM2022 jelentkezés“. A lényeg, hogy tudjuk, hogy a Minire jelentkezel, így biztosan nem kavarodik el a levél.

A jelentkezésben térj ki arra, mennyi idős a gyermek és egy rövid leírásban meséld el, miért gondolod, hogy a gyerkőcödből ideális Mini Mondolos válhat?

Különösen fontos, hogy az ételallergiáról, releváns egészségügyi kondíciókról mindenképpen számolj be, hiszen ez a résztvevő gyermek biztonsága szempontjából elengedhetetlen.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: JANUÁR 15.

Fontos információk a 2022-es Mondolo Club Miniről​

  • A részvétel INGYENES, de emailes regisztrációhoz kötött! A létszám korlátozott (10 fő), a felvételt nyert gyermekek szüleit emailen értesítjük.
  • A 2022-es foglalkozás 7-9 évesek számára készül, ilyen idős gyermekek jelentkezését várjuk. Elsősorban olyan jelentkezőket keresünk, akik még nem vettek részt Minis foglalkozásokon.
  • Az első foglakozás időpontja 2022. január 22.
  • Jelentkezési határidő: január 15. A jelentkezés eredményéről az értesítéseket január 17-ig megküldjük.
  • Az egyes alkalmak délelőtt 08:30-tól 12:30-ig tartanak.
  • A Mondolo Club Mini 2022 helyszíne a Megálló Közösségi Ház (6723, Szeged, Budapesti krt. 23 – a tarjáni víztoronnyal szemben)
  • A teljes program 15 egymást követő szombat délelőttöt foglal magába, melyeken a megjelenést elvárjuk.
  • A 3. hiányzást követően a foglalkozásokon való részvétel nem folytatható!
  • A szükséges tárgyi eszközöket az egyesület biztosítja, külön semmilyen felszerelést nem kell hozni.
  • A Mondolo Club Mini alkalmain – ezzel együtt pedig a résztvevő gyerekekről – képi és videós felvételek készülhetnek, amiket az egyesület saját belátása szerint a későbbiekben felhasználhat referencia, marketing, vagy egyéb célokra. A jelentkezéssel a szülő hozzájárul, hogy gyermekéről fénykép, vagy videófelvétel készülhet.
 
A COVID-19 járvány miatt sajnos nem tudjuk garantálni, hogy minden egyes foglalkozás az előzetesen eltervezett időpontban kerül megrendezésre. A hatályos jogszabályoknak és rendeleteknek megfelelően igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten megtartani minden alkalmat, de a változtatás jogát fenntartjuk. Az eszközölt változtatásokról természetesen értesítjük a résztvevőket.

Beteg, COVID-19 tüneteket produkáló gyermek nem vehet részt a foglalkozáson!

Gyakran ismételt kérdések​

A Mondolo Club Mini teljes egészében pályázati pénzből valósul meg, nincsenek rejtett költségek.

Azon túlmenően, hogy a gyerkőc legyen érdeklődő, aktív és szeressen társaságban lenni, nincsenek speciális feltételek. A mostani foglalkozások 7-9 évesek számára készülnek, ilyen korú gyerekeket várunk.

Mi lennénk a legboldogabbak, ha így lenne de sajnos nem ígérhetünk ilyet. A tavalyi eseményre is sokszoros túljelentkezés volt, most is hasonló érdeklődésre számítunk. Reméljük, idővel az összes jelentkezőre lesz kapacitásunk. Sajnos egyelőre még válogatnunk kell.

Szélsebesen tudatni fogjuk veled arra az emailcímre, amiről a jelentkezést kaptuk, ha kiválasztottuk a gyermeket.

Ez természetesen előfordulhat, képtelenség mindenre felkészülni, viszont nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a szorványos megjelenést nem tudjuk tolerálni. A programra nagyon sokan jelentkeznek, ezért ha valaki felvételt nyer és ezt követően sorozatosan nem jelenik meg, azzal mások elől veszi el a lehetőséget. Éppen emiatt arra jutottunk, hogy a 3. hiányzást követően automatikusan megvonjuk a látogatási jogot, hogy így lehetőséget adjunk egy olyan jelentkezőknek, aki az elején nem jutott be. Tudjuk, hogy ez elég szigorúan hangzik, de ezzel is a gyerekek érdekeit tartjuk szem előtt.

Technikailag van. Amennyiben valaki idő közben kiesik, nem tud jönni, vagy sorozatosan hiányzik, úgy az ő helyére behívhatunk olyan jelentkezőt, aki az első körben nem jutott be.

A foglalkozásokra minden szükséges eszközt biztosítunk, tökre fel vagyunk szerelve mindenféle menő dologgal, otthon olyan úgysincs.

A foglalkozás délelőtt 8:30-tól 12:30-ig tart. Mi már 8 órától ott leszünk, olyankor már lehet érkezni. Célszerű a kezdés előtt legalább negyed órával odaérni, hogy legyen idő átöltözni és elkészülni a foglalkozás előtt.

Mondolo Club Mini emlékek

Mondolo Club Mini emlékek

A Mondolo Club Mini a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően valósulhatott meg. Egyesületünk 1.495.000 Ft. pályázati összeget kapott a projektre.

MONDOLO EGYESÜLET © 2022
Az oldalon található minden tartalom a Mondolo Egyesület tulajdonát képezik.