Régi vágyunk válik valóra azzal, hogy végre az éterben is szórhatjuk a tudást és tágíthatjuk az elméket. Számunkra eddig ismeretlen terepre, a podcastok világába teszünk betekintést és reméljük, hogy tetszeni fog, amit hallotok, mert mi nagyon élvezzük a riportok készítését. Aki eddig is podcast fogyasztó volt, az keressen rá Spotin, Apple Podcaston, Google Podcaston, vagy ahol hallgatni szokta a műsorokat a MegMondolo címre. Aki pedig hirtelen nem tudja, hogy miről beszélek, az hallgassa meg a rövid bevezetőt.

Az első adást egyből egy szegedi üzlet tulajdonosával Varsás Dániellel készítettük. Dani a Garabolyos csomagolásmentes bolt tulajdonosa, amit a környezettudatos szegediek már jól ismernek. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen kihívásokkal szembesül egy ilyen bolt a jól megszokott csomagolós és csomagolásos verziókhoz képest. Érdeklődtünk arról is, milyen Sajnos időközben már megszűnt a komposzt befogadásának lehetősége, úgyhogy most már nem tudtok vinni hozzájuk komposztálandó hulladékot.

Második adásunk vendége Berta Árpád volt. Folyamatosan figyelemmel követjük a 10 millió fa mozgolódásait, ezért úgy gondoltuk, kifaggatjuk Árpádot arról, hol is tart a folyamat, mennyire olajozott az együttműködés a város és a szervezet között és mikre kell figyelni a faültetés kapcsán. Az ember nem is hinné, mennyi fontos dolgot kell számításba venni, mielőtt elültethetnénk egy fát, pláne a városban.

Az adásokat még tavaly télen vettük fel, szóval előfordulhat, hogy olyan dolgokról beszélünk jövőidőben, amelyek azóta már régen elmúltak. Aki kicsit részletesebben olvasna a MegMondolo Podcastól, az a projektjeink menüpontban talál egy leírást.

Őszintén reméljük, hogy a másor elnyeri a tetszéseteket, ezáltal pedig tovább bővülhet a nagyon szegényes hazai környezetvédelmi podcastok névsora. Várjuk észrevételeiteket a mondolo (kukac) podcast (pont) hu címen.

Gyertek velünk utazni a világ körül instagramon, és kövessetek minket Facebookon is napi hírekért és előadásokért utazás és fenntarthatóság témában!

A honlapon található fotókat szerzői jog védi, azok letöltése, felhasználása engedélyköteles. Engedéllyel kapcsolatban az info@mondolo.hu címre, vagy a facebook oldalunkon várjuk a megkereséseket.

Comments are closed.