Mondolo Club előadássorozat

Sokáig terveztük és 2019. januárjában végre el is indítottuk a Mondolo vetítéssorozatát, a havonta többször jelentkező Mondolo Clubot. Kattints a linkre a részletes bemutatásért.


Közösségi szemétszedések Szegeden

Spontán szerveződő szemétszedésink alkalmával egyesületi tagjaink Szeged különböző pontjait tisztogatják önkéntesen. Az áradások alatt többször ki is kajakoztunk a Marosra és a Tiszára a víz felszínén úszó szemeteket összeszedni, illetve a Humánia Közösségi Szemétszedésben is aktívan részt vettünk.


Tudósítás a Fjällräven Vándortúráról

2019-es Fjällräven Vándortúrán a Mondolo csapatát Ézsiás Tamás és Sinkó Dávid egyesületi tagjaink képviselték, akik végigtudósították az 5 napon át tartó élménytúrát a Balaton-felvidék gyönyörű tájairól. A túráról részletes leírásokat az alábbi oldalon találsz.


Környezetvédelmi Street Art program – VÁROSMETAMORFÓZIS

Átalakítottuk Szeged egyik városrészének környezetszennyező óriását egy madárbarát, webes oktatási felülettel bíró művészeti alkotássá. A festményeket QR kódokkal is elláttuk, melyek egy általunk kezelt természettudományos oktató felületre, az urbanology.hu-re terelik át az érdeklődőket. A VÁROSMETAMORFÓZIS a Mondolo Egyesület és a Szegedi Távfűtő Kft. együttműködésének gyümölcse.


Külvárosi Mozi Piknik

Létrehoztuk Szeged legnagyobb retró televízióját, és egy nyáron keresztül minden hétvégén bekapcsoltuk, ingyenes közösségi szórakoztatás jegyében, melynek a Külvárosi Mozi Piknik nevet adtuk. A projekt szintén a Szegedi Távfűtő Kft.-vel közös VÁROSMETAMORFÓZIS program keretén belül valósult meg.


Mondolo hétvégék

Egyesületünk tagjai és a szűk baráti társaság számára minden évben igyekszünk többször is olyan hazai kirándulásokat szervezni, ahol együtt fedezhetjük fel Magyarország eddig talán kevésbé ismert szegleteit. Túráink ugyan egyelőre nem publikusak, ám a túraleírásokat, képeket, videókat és tapasztalatainkat mindig meg fogjuk osztani veletek. Így ha bármikor ötlet vagy épp elhatározás hiányában vagytok, reméljük, hogy túraajánlóink, Kéktúra bemutatóink, vagy épp Youtube csatornánk által könnyedén találtok majd nektek való túrákat, kirándulásokat. Az első, Mátrába szervezett túránkról itt találsz részletes leírást.