Mondolo Club előadássorozat

Sokáig terveztük és 2019. januárjában végre el is indítottuk a Mondolo vetítéssorozatát, a havonta többször jelentkező Mondolo Clubot. A szegedi és budapesti székhelyű előadások tematikáját úgy állítottuk össze, hogy azok széles körben lefedjék a világunkat érintő, általunk legfontosabbnak tartott témaköröket. Szeretnénk elkalauzolni téged is új országokba, területekre, de célunk nem csak maga az utazás, hanem az ezáltal nyert ismeretek, tapasztalatok, ötletek és érdekességek hétköznapi nyelvre való lefordítása, problémák felvetése és egyfajta diskurzus elindítsa. Tartsatok velünk ti is rendszeresen!


Támogatások gyűjtése szegedi civil szervezeteknek

A Mondolo Club vetítései ingyenesek, ám társadalmi szerepvállalásunk részeként önkéntes adományokat gyűjtöttünk az első két évadban a vetítéseken kihelyezett malacperselybe. Az így befolyt összeget két szegedi civil szervezetnek juttattuk el: az I. évad alatt gyűjtött 161.965 Ft-ot az Odú Fejlesztő Központ kapta, míg a II. évadban összegyűlt 116.090 Ft-ot a Motiváció Műhelynek adtuk.


Szemétszedések Szegeden

Spontán szerveződő szemétszedésink alkalmával egyesületi tagjaink Szeged különböző pontjait próbálták megtisztítani 2019-ben. Volt, hogy a Pille utcára és a környékére esett a választásunk, az áradások alatt többször is kajakoztunk ki a Marosra és a Tiszára a víz felszínén úszó szemeteket összeszedni, illetve a Humánia Közösségi Szemétszedésben is aktívan részt vettünk.


Tudósítás a Fjällräven Vándortúráról

2019-es Fjällräven Vándortúrán a Mondolo csapatát Ézsiás Tamás és Sinkó Dávid egyesületi tagjaink képviselték, akik végigtudósították az 5 napon át tartó élménytúrát a Balaton-felvidék gyönyörű tájairól. A túráról részletes leírásokat az alábbi oldalon találsz.