2020-ban olyan márkákat fogunk bemutatni Nektek, amelyek megkönnyítik (családi) mindennapjainkat és utazásaink során is jó szolgálatot tesznek nálunk. Öt év távlatából már nem a divathullámok elsőre oly csábító marketingje győz, hanem valóban hasznos termékek fordulnak meg a kezeim közt, ráadásul ezek nagy része hazai, kézműves termékek. Érkezzen hát az első, egy utazáshoz is szuper női hátizsák!

Szinte általánosságban mondhatnám, hogy női körökben sosincs meg a tökéletes táska. Évekig mini clutchokat puffancsra tömve jártam télen-nyáron és igyekeztem olyan minimálisra kreálni a táskáim tartalmát, mintha csak a lakás alatt lévő csemegéshez ugranék le, azonban hosszútávon rá kellett jönnöm, hogy a kisestélyihez szépen passzoló 10×15-ös táskák ideje részemről lejárt.

A felnőtt életemben más is kellhet egy zsepin, kulcson és telefonon kívül, hiszen két gyerek mellett, MacGyver-t is megszégyenítő készenléti csomagnak kell rejtőzködnie a batyum belsejében…

Egyébként a pocket trailer pl. bármely szuperhősnél (is) beválna a belső zsebben…
https://pockettrailer.hu/mi-az-a-pocket-trailer/

Hosszas keresés után, el kellett fogadnom, hogy a sokszor roppant praktikus oldaltáskáimmal, már csak gyerektelen napokon lehetünk egymáséi, és ideje egy elsőre kevésbé szimpatikus verziót találnom magamnak, mégpedig egy hátizsákot.

Legyen szinte tökéletes, olyan nagy kérés ez?!

A piacon fellelhető darabok többsége vagy első ránézésre csinos, azonban túl kicsi, vagy a nők által vágyott zsebmennyiség benne van, de ránézésre olyan, mintha egy 90 literes hátizsákkal indulnék a kisboltba. Egyet tudtam, táskák terén bevallottan finnyás vagyok, az esztétikai érzékem nem bírja el, hogy egy csúnyácska, ám egyébként megfelelő méretű és kialakítású táskával lavírozzak hátralévő kisgyermekes éveimben.

Séllei Lilla táskáit régóta ismerem és roppant szimpatikus, hogy anyaként, a saját tapasztalatai alapján fejlesztette ki az általa piacra dobott termékeket. Elsőre talán nem gondolna nagy különbségekre az ember, egy gyerektelen és gyerekes táskával kapcsolatban, azonban a gyakorlat egészen új igényeket kreál. Mivel Lilla övtáskája a kölköcskék hordozása kapcsán már bizonyított nálunk, megérettünk egy hátizsák tesztelésére is.

női hátizsák lilla séllei mondolo

Esetünkben két variáció adódik leggyakrabban:

A.) Egyedül utazok repülőn, és igyekszem egy táskával megoldani több napot.

B.) Négyen utazunk autóval, ezért egy hátizsák adja a csomagok magját, és igyekszünk minél kevesebb táskába rendezni a fennmaradó holmikat.

Első utunk az idei év elején Temesvárra vezetett, ahol városi kalandozás volt a program.

A multifunkciós női hátizsák

A fent említett verziók és a Lilla oldalán leírtak miatt esett az óriás hátira a választásunk:

„A nagy mérete mellett számos előnnyel rendelkezik. Például az egyik oldalán cipzár fut végig, így könnyítve meg a táska aljában való keresést. A már ismert, kipatentolható neszesszer ebben is megtalálható, sőt kapott egy elülső, külső zsebet is. A vállpántok mellett ma már a hátizsákok hátulsó része is puha anyaggal felturbózott.” (http://lilla.sellei.hu/blog)

Gondolkodtam, hogyan írhatnám le, hogy mi fért bele az óriás hátizsákunkba (Marie Kondo elbújhat mellettem), aztán arra gondoltam megmutatom inkább! Előzetesnek csak annyit, hogy könnyedén elnyelt egy kulacsot, nesszeszert, zsepit, két szendvicset, két Boomeráng kávéspoharat, pénztárcát, tabletet, telefont, töltőket, 3 pakk mosipelust, egy nagyobb tükörreflexes fényképezőt, néhány apróbb játékot és egy babahordozót.

Nem elég meggyőző? Lessetek be a táskámba az instagramunkon!

női hátizsák lilla séllei mondolo

A hátizsákok ellen két negatív tapasztalatom szólt, mégpedig, hogy a zipzár sosem ott van, ahol kézre esne, ha gyorsan kell fizetnem (ilyenkor minimum 200 méternyire szalad valamelyik „kisded”, mire előkupászkodom a pénztárcámat), illetve, hogy a nagy, egybefüggő belső miatt nem átláthatóak számomra.

Lilla táskájánál a „belső zseb” kipatentolható, külön kis neszesszernek, vagy clutchnak is használható, így nem kell elmerülni a táskában keresésnél, valamint a zipzár csak az egyik oldalon húzódik végig, ami nagyon kényelmes megoldást kínált a problémámra.

Kiegészítve egy szintén vízlepergetős zsákkal (ebbe mi váltás mosipelust csomagolunk, de hasznos lehet nasinak, szendvicsnek, alkalmanként a gyerekek által gyűjtött kavicskáknak, leveleknek is. ) és a rollos felső résszel, nagyjából bármit belepakolhatunk, és állíthatjuk hozzá a táska méretét.

női hátizsák lilla séllei mondolo
Füvészkerti piknikünk alkalmával, tökmaglisztes, chedaros szendvicskék bújtak a táskánkba.
női hátizsák lilla séllei mondolo

Egy szó, mint száz, az első körökön nálunk remekül teljesített az óriás háti, sőt olykor meglepődve tapasztaltam, hogy 3 fő holmija mellé is fért volna még néhány a kölkök bigyóiból és mütyürjeiből. Ki látott már ilyet?

Móni bejegyzései fenntarthatóság és gyerekkel utazás témában itt. Gyere velünk utazni a világ körül instagramon, és kövess minket Facebookon is!

A honlapon található fotókat szerzői jog védi, azok felhasználása engedélyköteles. Az oldalon elhelyezett képeket előzetes engedély nélkül tilos lementeni, illetve online, vagy nyomtatott formában felhasználni, sokszorosítani.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük