Egy rövid bejegyzésben bemutatjuk a Greatescape új funkcióját, amely segítségével a járvány utáni feloldások, és a még érvényben lévő utazási korlátozások erdejében tudsz navigálni.

A legolcsóbb repülőjegyek térképes keresője

Korábban már szenteltünk egy bejegyzést a Greatescape-nek, mert nagyon jól használható térképes repülőjegy keresőről van szó, mely egy rakás egyéb kiegészítő funkcióval (zsúfoltság, látnivalók, vízum infók, tipikus időjárás, lgbt infók, stb) rendelkezik.

A legfontosabb funkciója, amely miatt mi is használtuk, hogy egy adott dátumra megjelentíti a választott desztinációdról elérhető összes (!) úti célt, árral, szűrőkkel, népszerűséggel (=kb. zsúfoltság) együtt. Itt olvasd el a részletes bemutatót:

Utazási korlátozások a térképen

Nyilván az ő jutalékokra épülő üzleti modelljét is nyakonvágta a járvány, ezért egy olyan funkcióval álltak elő, mely minden egyes országra összegyűjti az érvényben lévő korlátozásokat. Bármelyik városra kattintva (a borítóképen pl. Athén látható) megtalálod az aktuális esetszámokat, a fertőzés helyi trendjét, a feloldások várható menetrendjét, hogy nyitva vannak-e az üzletek, idegenforgalmi látványosságok, és persze nem utolsó sorban a repülőjegy árakat is Budapestről.

utazási korlátozások spanyolország barcelona mondolo
Példa: Az egyik legnépszerűbb európai úti célnak számító Barcelonában például legalább 06.21-éig zárva lesznek a látványosságok. A spanyol vészhelyzet feloldása egy hét múlva várható, de hogy európaiként mikortól lehet beutazni idegenforgalmi céllal, egyelőre nem világos.

Az utazási irodák és a maguk a légitársaságok is a légi közlekedés drágulását várják a következő időszakra. Több társaság, köztük például az Emirates vagy a Lufthansa szerint a korábbi légiforgalmi számok újbóli elérése legalább másfél-két évbe fog telni.

A járványhelyzet egyik nagy nyertese a magyar Wizz Air lehet, mely aggresszíven terjeszkedik a nagyok gyengélkedése közepette, új bázisokat jelentett be, és kis csavarral (a fedélzetre már nem lehet ingyenesen gurulós kisbőröndöt vinni) tartani tudja a korábban megszokott alacsony árait.

Gyere velünk utazni a világ körül instagramon, és kövess minket Facebookon is napi hírekért és előadásokért, utazás és fenntarthatóság témában!

A honlapon található fotókat szerzői jog védi, azok felhasználása engedélyköteles. Az oldalon elhelyezett képeket előzetes engedély nélkül tilos lementeni, illetve online, vagy nyomtatott formában felhasználni, sokszorosítani.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük